Spyware aanval via Google Chrome

Cybercriminelen hebben een enorme aanval uitgevoerd op gebruiker van de internetbrowser Google Chrome.
Zij kregen het voor elkaar dat maar liefst 32 miljoen gebruikers ongemerkt spionagesoftware installeerden op hun apparaat

Spyware aanval via Google Chrome

Google Chrome Extenties

De spionagesoftware zat verstopt in extenties. Extenties zijn kleine softwareprogramma’s die aan Google Chrome kunnen worden toegevoegd. Extenties worden enorm veel gebruikt.

De extenties verzamelden het surfgedrag van de gebruiker en stuurde deze informatie door naar een adressen van een kleine Israelisch domeinregistratiebedrijf. De eigenaar van dit bedrijf ontkent op de hoogte te zijn van deze situatie.

Veiligheid Google Chrome

Hoewel Google Chrome als een veilige browser worden bestempeld, blijkt ook nu weer dat grote techbedrijven, zoals Google, (nog) niet alle gevaar kunnen tegenhouden. Hoewel lastig te bepalen is of een gebruiker deze methode had kunnen voorzien, is voorzichtigheid bij het installeren van software altijd belangrijk!

Online veiligheid blijft kwetsbaar. Cybercriminelen zijn altijd bezig om zwakke punten binnen de online beveiliging te ontdekken en gebruiken voor criminele doeleinden.