Online dating

Online dating is hot. Waar we voorheen in het uitgaansleven ons geluk beproefden in het vinden van een partner, swipen we ons tegenwoordig een slag in de rondte. Dat is natuurlijk een beetje gekkigheid, maar het is een feit dat we steeds vaker online een partner zoeken en vinden.

Aanbod dating websites

Online dating

Tegenwoordig zijn er bijna oneindig veel dating websites, waarop je een partner kunt zoeken. Een partner in de ruimste zin van het woord: En dat allemaal vanaf je laptop, of telefoon. Het is natuurlijk geweldig dat we tijdens de treinreis naar werk op zoek kunnen naar een mogelijke partner. Op de meeste websites kan je allerlei voorkeuren aangeven, waarna de website jou mogelijk ‘geschikte’ partners toont.

Een deel van de mensen zal zeggen dat online dating geen charme heeft, zoals een bezoek aan een discotheek/kroeg dat wel heeft. Maar in dit digitale tijdperk ontkom je er niet aan en wanneer je een partner zoekt is online ook een prima optie. Mits je voorzichtig bent.

De gevaren van online dating

Het online zoeken van een partner hoort een spannende, leuke bezigheid te zijn. Wanneer je een profiel tegenkomt die jou aanspreekt kan je vaak een berichtje sturen, En dan maar hopen dat je een reactie krijgt om vervolgens elkaar te bestoken met berichtjes, totdat je tot een afspraak komt. Geweldig toch!

Maar helaas is online dating niet helemaal zonder gevaar en moet je bewust zijn van de risico’s van online dating.

De gevaren

Websites met nepprofielen

Websites met nepprofielen. Deze websites doen alsof ze duizenden leden hebben die allemaal op zoek zijn naar een partner. Met gelikte foto’s en dito omschrijvingen proberen ze jou zover te krijgen dat je contact op wilt nemen met één van die zogenaamde profielen. Omdat te doen moet je dan eerst lid worden van de website en, daar komt het, een lidmaatschap afsluiten. Wanneer je dit doet kan je een bericht sturen en deze stuur je dan naar een fictief persoon. Mogelijk krijgen je een geautomatiseerde reactie, die tegenwoordig bedrieglijk echt kunnen lijken. En voor je het weet betaal je voor een heel gesprek met een computer. Zonde van het geld en zonde van de tijd. Deze websites zijn er alleen maar voor om jou geld af te troggelen. De makers van die websites hebben geen enkel belang om jou aan een geschikte partner te koppelen.

Daarnaast zijn er ook startende websites die nepprofielen kopen. Puur om zoveel mogelijk ‘leden’ te hebben, waardoor het lijkt alsof de website succesvol is. Dit om jou te overtuigen je in te schrijven, of soms zelfs een abonnement af te sluiten.

Nepprofielen op betrouwbare websites

Er zijn voldoende websites die wel goede intenties hebben met echte leden die op zoek zijn naar een geschikte partner. Deze websites checken regelmatig de aanmeldingen van nieuwe leden. Echter kan het gebeuren dat een nepprofiel dusdanig echt lijkt dat deze op de website blijft staan. Het doel van de maker achter dit nepprofiel is om jou te overtuigen naar een andere website te gaan om verder te kunnen praten met dat profiel. En die website is dan het bovengenoemde punt: de website vol met nepprofielen.

Online dating; jouw profiel

Schenk ook aandacht aan je profiel. Je weet nooit wie er naar jouw profiel kijkt en zodoende moet je hier voorzichtig mee omgaan. Ten eerste omdat je ongemerkt veel persoonlijke informatie kan prijsgeven. Bedenk goed wat er op je profiel staat. De foto, je gegevens……bedenk voor je iets invult of je dat openbaar wilt hebben. Want internet is openbaar, ook al is het een website waarop je in moet loggen. Wil je iets delen, maar liever niet openbaar, plaats het dan ook niet! Extra aandacht voor erotische dating websites. Een naaktfoto waarop je herkenbaar staat afgebeeld, jouw seksuele interesses ; onthoudt dat dit altijd op internet zal blijven staan en dat jouw toekomstige baas het ook zou kunnen zien. Ook als lijkt het op dat moment spannend, bedenk goed wat de eventuele consequenties kunnen zijn. Indien je de afwezig heb gemaakt en geen bezwaren hebt, dan kan je die foto, of informatie natuurlijk wel plaatsen. Maar bezint eer gij begint!!

Contacten

Wanneer je een mogelijk partner vindt en je stuurt berichtjes over en weer, dan is dat natuurlijk onwijs leuk en spannend. Wie weet wat de volgende stap zal zijn! Blijf toch ook nu nog op je hoede. Geef niet je hele leven prijs aan een, nog steeds, onbekende. Geef ook niet direct je telefoonnummer of adres. Je weet immers nog steeds niet aan wie je deze informatie geeft. Achter die mooie profielfoto kan zomaar iemand anders zitten. Dus ga voorzichtig te werk bij contact. Een serieuze partner zal dit zeker accepteren en vermoedelijk ook voorzichtig zijn.

Pas ook op wanneer iemand om geld vraagt! Vaak bouwen ze eerst een band op, zodat zij je vertrouwen winnen. Daarna vragen ze om geld voor de vliegticket om langs te komen. Wanneer je dit geld overmaakt ben je het kwijt en zie je dat nooit meer terug. Overbodig te zeggen dat je diegene natuurlijk ook nooit ziet. Criminelen die hierachter zitten gaan heel slinks te werk en schromen niet om dagen tot weken in een online relatie te investeren. Puur om uiteindelijk geld van jou te krijgen. Dus iemand die vraagt om geld meteen negeren en blokkeren, hoe mooi de profielfoto ook is en hoe lief diegene ook lijkt!!!!!! Regelmatig lees je in de media over iemand die op een dergelijke manier is opgelicht, dus het gebeurt echt!

Afspreken

Heb je een aansprekend profiel gevonden en heb je al een tijd leuke contact, dan komt er een moment dat je af wilt spreken. En dat is natuurlijk helemaal prima en uiteindelijk het doel van online daten. Maar bedenk dat je diegene nog steeds niet kent, hoeveel je ook in berichtjes (of misschien telefonisch) hebt gedeeld. Spreek daarom altijd af op een drukke, openbare plek. Ook wanneer je een erotische afspraak hebt moet je dit altijd doen. Op een drukke, openbare plek kan je kennismaken en wanneer iets je niet aanstaat kan je makkelijk weglopen. Iemand met slechte bedoelingen zal niet op komen dagen op een dergelijke plek en anders geen kwalijke dingen willen doen. Want er zijn teveel mensen die getuige kunnen zijn. Dit is geen bangmakerij, maar een goede voorzorgsmaatregel.

Vertel ook altijd tegen een bekende wat je van plan bent, inclusief plek en tijd. Zo is er altijd iemand op de hoogte. Bij een erotische afspraak is dit misschien lastiger, maar indien mogelijk; doen!

Je onderbuikgevoel is nagenoeg altijd het juiste gevoel. Dus heb je een afspraak, loopt het gesmeerd, maar voel je je toch niet helemaal op je gemak? Afscheid nemen en weggaan. Vertrouw je instinct.

Online dating is leuk, mits je gezond verstand gebruikt

Er is niets mis met online dating. Veel websites hebben goede intenties. Natuurlijk willen dergelijke websites geld verdienen, voor niets gaat de zon op. Maar wel op een eerlijke manier. Jij betaalt een x bedrag en zij helpen jou aan een geschikte partner. Gratis dating websites zijn niet per definitie malafide. Deze websites halen de inkomsten vermoedelijk uit advertenties. Op google kan je heel makkelijk reviews vinden over de verschillende websites, mocht je twijfelen aan de echtheid van de website en/of profielen.

Date

Happy dating!