Cyberincidenten standaard meeverzekerd bij verzekeraar Aon

hacken software, cybercrime

Als eerste verzekeraar in Nederland verzekert Aon cyberincidenten standaard mee bij de inboedelverzekering. Hierdoor is bij Aon geen aanvullende cyberverzekering meer nodig, in tegenstelling tot andere aanbieders.

5000 euro per jaar

Het maximaal verzekerde bedrag is €5000 per jaar, met een eigen risico van €100 per incident.

De dekking geldt voor:

  • Schade door privacy-inbreuk.
  • Schade door een beveiligingsincident.
  • Schade door identiteitsfraude.
  • Kosten voor hulp bij ransomware.

Hulplijn

Daarnaast komt Aon voor haar klanten met een speciale hulplijn. Deze cyberhulplijn is 24 uur per dag bereikbaar, ook wanneer er slechts een vermoeden is van cybercriminaliteit. Indien noodzakelijk helpt de medewerker met het inschakelen van de de juiste bedrijven en instanties (bijvoorbeeld de bank en de politie).

Uniek

Dat cybercriminaliteit standaard meeverzekerd is bij de inboedelverzekering is uniek in Nederland. Dit geeft aan dat Aon cyberrisico’s als een ‘huishoudelijk risico’ ziet. De consument hoeft nu niet meer na te denken over het afsluiten van een extra verzekering, een goede stap van verzekeraar Aon.

Vermoedelijk zullen andere verzekeraars snel volgen en eveneens de cyberrisico’s onderbrengen in de inboedelverzekering. Tot die tijd is overstappen zeker het overwegen waard. Een aparte verzekering voor cyberrisico’s is tenslotte een stuk duurder. Anderzijds kan je er ook voor kiezen geen verzekering te hebben die cyberincidenten dekt. Echter neemt het aantal cyberincidenten alleen maar toe en die trend zet zich in de toekomst zeker voort.

Wat kan je zelf doen?

De dekking is natuurlijk een geweldige aanvulling op de inboedelverzekering, maar het mooiste is als je er geen aanspraak op hoeft te maken. Je kan zelf een hoop doen om te voorkomen dat jij slachtoffer wordt van cybercriminelen. Wij hebben een aantal artikelen online staan die je hierbij kunnen helpen!