Valetparking

De zomervakantie is weer begonnen. De laatste regio heeft vandaag de laatste schooldag. Eindelijk op vakantie!

Op Schiphol wordt weer een enorme drukte verwacht, evenals de andere vliegvelden in Nederland waar vandaan vluchten naar zonnige bestemmingen gaan. Reizen naar Schiphol blijft ook altijd een issue. Pak je de trein, met de kans op vertraging, of werkzaamheden. Of ga je met de auto die je op een van de parkeerplaatsen moet zetten voor een aanzienlijk bedrag.

parkeerplaats vliegveld, valetparking

Valetparking

Ondernemers rondom het vliegveld zagen de zorgen van de reizigers en bieden daarom valetparking aan. Je rijdt naar het vliegveld, haalt je koffers uit de auto en een medewerker van de valetparking neemt jouw auto mee en parkeert deze op een eigen parkeerplaats.

Wanneer jij terugkomt van vakantie zorgt het bedrijf ervoor dat jouw auto weer op het vliegveld staat, zodat jij na een lange reis alleen maar hoeft in te stappen en naar huis te rijden.

Ideaal toch?!

Risico’s valetparking

Het klikt ideaal om gebruik te maken van een bedrijf dat valetparking aanbiedt, maar het is niet geheel zonder risico’s:

  • De auto komt beschadigd terug.
  • Er zijn enorm veel kilometers mee gereden.
  • De auto wordt op een openbare weg neergezet, terwijl je betaalt voor een veilige parkeerplek.

Niet alle bedrijven die valetparking aanbieden zullen onzorgvuldig met jouw auto omgaan. Maar helaas zijn er bedrijven die het niet zo nauw nemen en aangezien valetparking booming business is, schieten de bedrijven als paddestoelen uit de grond en ook het aantal malafide bedrijven stijgt aanzienlijk.

vliegveld, vertrek, aankomst, schiphol, amsterdam

Tips

Wil je graag gebruik maken van valetparking?! Hier volgen een aantal tips om het risico op een vervelende ervaring te verkleinen:

  • Doe onderzoek naar het bedrijf. Lees je goede ervaringen? Hebben ze inderdaad een eigen parkeerplaats (afgesloten en beveiligd)? Zijn ze verzekerd voor schade/diefstal?
  • Neem foto’s van jouw auto op het moment dat je de sleuteloverdracht doet op het vliegveld. Doe dit in bij zijn van een medewerker.
  • Neem een foto van de kilometerstand.
  • Geef alleen je autosleutel af en laat niet (bijv) je huissleutel eraan zitten (ivm een kans op inbraak).
  • Lijkt alles in orde, maar heb je een vervelend onderbuikgevoel? Zoek dan een ander bedrijf uit.
  • Doe altijd aangifte als je de auto wel beschadigd terugkrijgt.