Social distancing

Sinds vorige week horen we allemaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dit moet voorkomen dat we elkaar besmetten met het coronavirus.

Social distancing

Ook al heb je geen symptomen. Je kan toch het virus dragen en verspreiden. Zonder dat je er erg in hebt kan je veel mensen besmetten als je je niet aan die anderhalve meter houdt.

En dat is best lastig. We zijn een volk die elkaar de hand schudt, drie zoenen geeft en in de rij bij de kassa staan we met het mandje in de rug van de voorganger te duwen. Ineens moeten we dat allemaal aanpassen, omdat iets dat we niet kunnen zien een gevaar voor de samenleving vormt.

Dit weekend is het heerlijk lenteweer. Het zonnetje schijnt en massaal gaan we een frisse neus halen. Even lekker wandelen in het bos of op het strand. Niets mis mee. Maar ook daar gelden dezelfde regels. Net als in de bouwmarkt trouwens.

Foto’s in de media vandaag laten zien dat veel mensen die anderhalve meter aan hun laars lappen. Mogelijk onbewust, dat weten we niet. Het is wel een feit dat we ons allemaal aan de regels moeten houden om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Social distancing; neem die anderhalve meter afstand!!

We moeten niet vergeten dat het overgrote deel van de Nederlanders zich wel aan die anderhalve meter houdt! De drukte niet opzoeken en hoofdzakelijk in huis blijven.

De foto’s in de media zijn niet representatief voor alle Nederlanders. Maar er is een probleem: ook dat kleine deel van de Nederlanders moeten de regels opvolgen, anders zorgen zij voor verdere besmettingen die ook de Nederlanders kunnen raken die zich wel aan de regels houden.

Social distancing; pak die anderhalve meter en laat zien dat ook jij je verantwoordelijk voelt!!!!

Voor de laatste informatie over het coronavirus houden wij een artikel bij: Link

coronavirus

Criminaliteit en het coronavirus

Helaas hebben criminelen het coronavirus ook ontdekt en gebruiken de angst voor hun illegale praktijken. Er zijn al meerdere meldingen van (online) oplichting. Meer informatie hierover lees je hier: Link