Koplampen Volvo

Koplampen Volvo zijn (weer) in trek bij dieven. In de eerste weken van 2021 zien we vanuit het hele land meldingen binnenkomen van gestolen koplampen van Volvo’s.

Wij schreven al eerder over de diefstal van koplampen van het merk Porsche. Maar nu lijken criminelen (tijdelijk) hun vizier te hebben gericht op Volvo’s.

Overigens is de diefstal van koplampen van Volvo’s niet nieuw. In de afgelopen jaren hebben we meerdere ‘golven’ gezien. Het lijkt er ook op dat alle modellen Volvo in trek zijn, terwijl we bij andere merken vaak wel een voorkeur zien voor een bepaald model of bepaalde modellen.

Reden diefstal?

De reden dat de koplampen van Volvo’s zo in trek zijn, is dat ze op de zwarte markt een aardig bedrag opleveren. De koplampen zin. Relatief makkelijk te steken en makkelijk te verkopen. Op deze manier is er voor criminelen snel geld te verdienen. Daarnaast is de pakkans laag.

Diefstal koplampen Volvo

Preventie

Het is lastig dit soort criminaliteit te voorkomen, maar toch kan je enkele preventie maatregelen nemen die de kans op diefstal verkleinen.

  • Parkeer de auto in de garage.
  • Parkeer de auto op een goed verlichte parkeerplaats.
  • Installeer een alarmsysteem dat ook de koplampen beveiligt.
  • Richt een beveiligingscamera op de auto.
  • Bel de politie bij verdachte personen in de buurt van een auto.
  • Stel de buurt op de hoogte als er dergelijke diefstallen in jouw regio plaatsvinden via de buurtpreventie app. Uiteraard in overleg met de beheerder.

Wietteelt

Net als bij de diefstal van de koplampen van het merk Porsche zien we ook nu weer berichten dat de gestolen koplampen door criminelen gebruikt zouden worden voor de wietteelt. Dit lijkt echter totaal niet aan de orde te zijn. Zeer waarschijnlijk gaan de koplampen direct naar het buitenland en worden ze daar verkocht. Dit gebeurt vaak bij diefstallen van auto-onderdelen.