Knuffeldieven

De laatste weken komen veel meldingen binnen van berovingen waarbij het slachtoffer wordt aangeraakt/geknuffeld. Met name ouderen zijn het slachtoffer van deze tactiek.

Hoe werken knuffeldieven?

Hoewel het woord ‘knuffeldieven’ wellicht lief klinkt, is dat absoluut niet het geval. Slachtoffers worden op straat aangesproken door wildvreemden. Vaak vanuit de auto. Hierbij vragen ze de het slachtoffer de weg naar een bank of iets dergelijks. Tijdens het gesprek raken ze het slachtoffer regelmatig aan, of omhelzen deze als dank. Niet omdat ze van knuffelen houden, maar om zo sieraden van het slachtoffer te stelen.

Met name ouderen lijken het slachtoffer te zijn. De meldingen komen uit Zeeland en Brabant, maar ook elders in het land is het raadzaam om hierop te letten!

bejaarde
knuffeldieven

Wordt geen slachtoffer

Misschien kan je je niet voorstellen dat mensen hier intrappen, maar uit de meldingen blijkt toch het tegenovergestelde. Slachtoffers worden vaak overrompeld door een omhelzing, of aanraking. Achteraf beseffen ze de absurditeit van de situatie en dat er sieraden zijn verdwenen.

  • Wees op je hoede wanneer je door vreemden wordt aangesproken.
  • Laat je nooit aanraken.
  • Merk je dat je wordt bestolen, roep dan luidkeels om hulp. Dit schrikt de dieven af.

Voor familie, vrienden, buren, buurthuizen is het verstandig om ouderen in te lichten over deze praktijken. Hoe meer ouderen op de hoogte zijn, hoe kleiner de slagingskans!

Lees ook eens: