Keyless Protector

Auto’s voorzien van de keyless entry optie zijn voor criminelen zeer aantrekkelijk. Een inbraak in of diefstal uit een auto die is voorzien van keyless entry blijkt vaak kinderlijk eenvoudig. Al eerder schreven wij over dit fenomeen (link). Het bedrijf ‘Keyless Protector‘ heeft een oplossing op de markt tegen een zogenaamd relay attack. Een after market oplossing die het kopiëren van het signaal van de autosleutel verhinderd. Het bedrijf biedt deze oplossing zelfs met een certificaat aan, waarmee aan de eisen van de verzekering voldaan kan worden (afhankelijk van model en type).

autodiefstal auto's met keyless entry

Relay attack

Een relay attack is een manier om de de auto en de autosleutel virtueel bij elkaar te brengen, waardoor de auto denkt dat de sleutel bij de auto is en daarom ontgrendeld en mogelijk zelfs de auto kan starten. In de praktijk betekent dit dat het signaal van een autosleutel in een woning doorgezonden kan worden richting de auto. In onderstaand filmpje zie je duidelijk hoe het in z’n werk gaat.

De apparatuur voor een relay attack is prijzig, maar relatief makkelijk te krijgen.Wanneer een crimineel een enkele auto steelt, heeft hij de kosten al snel terugverdiend. In de praktijk zien we dat dat de criminelen rondtrekken. Wanneer ze in een gemeente hun slag hebben geslagen, gaan ze door naar een volgende gemeente. Zo proberen ze zo lang mogelijk buiten schot te blijven. Ondertussen zitten de getroffen autobezitters met de ellende. Of de auto is leeggehaald (stuur, airbags, navigatie, autostoelen), of de gehele auto is weg.

Keyless protector

Keyless protector biedt een oplossing waarmee criminelen het signaal van de sleutel niet meer kunnen kopiëren. Het probleem van de sleutels met de optie keyless entry is dat de sleutel altijd ‘aanstaat’. Op elk moment ontvangt/zendt de sleutels signalen. Ook als de sleutel thuis op de keukentafel ligt. Keyless protector zorgt dat de sleutel in een slaapstand gaat als deze 3 minuten niet beweegt. De keyless protector is makkelijk zelf te installeren en het is ook mogelijk het systeem te laten installeren, zodat je een gecertificeerde beveiligingsmaatregel hebt die volgens de eisen is geïnstalleerd .

Zo werkt de keyless protector.

De keyless protector is uiteraard te bestellen of de website van de fabrikant zelf: keylessprotector.nl