Keyless entry

Zoals je hier kan lezen is er een toename in het aantal diefstallen van auto’s die voorzien zijn van keyless entry. Een handige functie waarbij de eigenaar de sleutel niet hoeft te gebruiken om de auto te openen/sluiten en de starten. De eigenaar hoeft de sleutel alleen maar bij zich te hebben.

De sleutel zendt een signaal en wanneer dit signaal dicht bij de auto is wordt deze opgepikt en kan de auto geopend en gestart worden. Een groot probleem is het feit dat criminelen dit signaal kunnen oppikken en doorzenden richting de auto. Hoewel de autosleutel in huis ligt, kan het signaal toch worden opgepikt en doorgezonden. De auto ‘denkt’ dat de sleutel vlakbij is en de auto kan geopend en gestart worden.

BMW keyless entry

Slaapstand

Een zeer vervelende situatie waar de verschillende autofabrikanten niet direct een oplossing voor hadden. Maar zij hebben echter niet stil gezeten en nu is er inderdaad een oplossing om deze vorm van criminaliteit te stoppen.

De sleutels hebben een slaapstand. Wanneer de sleutel niet beweegt stopt deze met het uitzenden van een signaal. Zo kan het signaal niet worden opgepikt en doorgezonden. Pas wanneer de sleutel wordt bewogen zal deze een signaal uitzenden. Dus wanneer je de sleutel oppakt en richting de auto loopt beweegt de sleutel meer dan genoeg om uit de slaapstand te gaan. Een Brits onderzoeksbureau heeft onderzoek naar deze techniek gedaan en de resultaten zijn veelbelovend. Zowel bij Audi, BMW, Ford als Volkswagen kwam deze beveiligingstechniek goed uit de test.

Autopremie omlaag in 30 seconden

Nu hopen dat alle fabrikanten deze techniek snel gaan toepassen op alle modellen met keyless entry.

In het filmpje hieronder zie je hoe makkelijk het is om een auto met keyless entry te stelen.