GPS kinderhorloge

Als ouder is je kind het grootste bezit dat je kan hebben. Je doet je best om je kind zo goed mogelijk op te voeden, volgens ‘het boekje’. Maar er komt een onvermijdelijk moment dat je je kind moet loslaten en dat moment komt altijd sneller dan je denkt. In plaats van in de tuin spelen, gaan ze naar de speeltuin in de buurt. En het liefst zonder ouders, want dat is niet stoer .

Vanaf welke leeftijd een kind buiten mag spelen bepaalt iedere ouder natuurlijk zelf. Sommigen ouders kiezen ervoor om dat vanaf 4 jaar toe te staan, terwijl andere ouders wachten tot het kind 8 is. Aangezien wij geen experts in opvoeding zijn (al doen we ons best) laten we dat onderwerp over aan de experts. Maar het moment komt er een keer. Je kind gaat alleen op pad.

Waarom een GPS kinderhorloge?

Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel simpel: geruststelling van de ouder(s)!

Immers weet je als ouder op elk moment waar je kind uithangt en kan je ook nog naar het horloge bellen of een berichtje sturen.

Voor de mobiele telefoon gingen kinderen natuurlijk ook buiten spelen. Als ouder sprak je af waar het kind wel en niet mocht komen, sprak een tijd af en je kind ging op pad. Je ging er vanuit dat je kind zich aan de afspraken hield of deed stiekem een rondje op de fiets om te kijken waar je kind uithing. Maar vaak was je nooit helemaal gerust als ouder, totdat je kind weer veilig thuis was.

Gelukkig is er tegenwoordig de mogelijkheid om door middel van een GPS kinderhorloge je kind continu in de gaten te kunnen houden. En dat continu betekent niet dat je constant meekijkt op een app waar je kind uithangt. Maar het betekent dat je de mogelijkheid hebt om op elk moment te checken waar je kind is.

gps horloge kind
Klik op de foto voor de productpagina.

Voordelen van een GPS kinderhorloge

 • Exacte positie van je kind
 • Afgelegde route
 • Bel functie
 • SMS functie
 • Geofencing (wanneer het horloge buiten een vooraf ingesteld gebied gaat zal de ouder een alarm ontvangen).
 • Stoer voor het kind om alleen naar de speeltuin, of sportclub te mogen.

Afhankelijk van het merk/type horloge zullen er meer/minder functies op het horloge beschikbaar zijn.

Hoe werkt een GPS kinderhorloge?

Dit is natuurlijk afhankelijk van het exacte merk/type die je aanschaft. Echter zijn ze in de basis hetzelfde:

 • Horloge heeft een simkaart nodig voor de connectie.
 • Op de telefoon de bijbehorende app downloaden en een account aanmaken.
 • Het horloge koppelen aan het account.
 • Via de app kunnen alle functies ingesteld worden, waaronder telefoonnummer(s)
 • Via de app kan je nu alle verrichtingen van jouw kind in de gaten houden.
 • Veel systemen hebben ook een website, waardoor je via een computer ook je kind kan volgen.
 • Leg je kind uit hoe hij/zij contact op kan nemen in geval van nood. De meeste horloges hebben een SOS knop, waarmee ze rechtstreeks een telefonische verbinding kunnen maken met een vooraf ingesteld nummer (een van de ouders).
 • Zorg dat je altijd de laatste update voor het horloge en de app hebt geïnstalleerd!

Welk GPS kinderhorloge moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende merken en typen op de markt. Maak een lijstje met functies die jij belangrijk vindt. Zoek daarbij verschillende horloges uit en laat je kind er dan eentje uitkiezen. Immers moet jouw kind ermee lopen en een mooi horloge is stoer om te laten zien en wordt dan ook graag gedragen!

gps horloge kind

Wij raden goedkope GPS kinderhorloges die via Chinese webwinkels te koop zijn af. Dit in verband met de veiligheid. Deze horloges kunnen eenvoudig te hacken zijn.