Diefstal van Tesla zijspiegels

Een nieuw fenomeen, diefstal van Tesla zijspiegels. AT5.nl meldt dat er met name in Amsterdam van vele tientallen Tesla’s de zijspiegels zijn gestolen. Alleen vorig weekend kreeg de politie in Amsterdam al 20 meldingen binnen.

Eerder schreven wij al over de diefstal van laadkabels en nu blijken ook de zijspiegels van Tesla’s in trek te zijn bij criminelen. Zijspiegels van een Tesla zitten vol elektronica en zijn daardoor erg duur. Dat betekent dat ze op de tweedehandsmarkt ook nog een behoorlijk waarde hebben. De zijspiegels verdwijnen mogelijk naar het buitenland om daar te worden verkocht. Dit zien we bijvoorbeeld ook bij de diefstal van koplampen van Porsche en Volvo.

Tesla zijspiegel

Preventie

Op Tesla zit een camerasysteem die de gebruiker kan aanzetten. Bij beweging direct rond het voertuig, begint deze te filmen en zo is een mogelijke dader op de beelden te zien.

Parkeer de auto daarnaast zoveel mogelijk in de eigen parkeergarage. Anders op een goedverlichte (mogelijk bewaakte) parkeerplaats op een drukke plek, zodat dieven een grotere kans hebben om betrapt te worden. De diefstal van Tesla zijspiegels blijft te voorkomen, in Amsterdam zijn er eigenaren die al 5 keer slachtoffer zijn geworden van een dergelijke diefstal.

Doe altijd aangifte bij de politie als je slachtoffer bent geworden. Ook als het voor de vijfde keer is. Mogelijk kunnen ook de beelden die jouw Tesla heeft gemaakt de politie helpen met de opsporing van de verdachte. Hiermee wordt de kans groter dat er een verdachte wordt aangehouden en dat de zijspiegels nog ergens worden aangetroffen. Zeker in de uren en dagen na de diefstal. Hoe meer tijd ertussen zit, hoe groter de kans dat de zijspiegels (mogelijk) al de grens over zijn, waardoor de kans op terugvinden aanzienlijk kleiner wordt.