5 tips voor de beveiliging van je bestelauto

Er rijden in Nederland duizenden bestelauto’s. Ze worden gebruikt om mensen en goederen te vervoeren, als kantoor en als werkplaats. Ondernemers kunnen simpelweg niet zonder bestelauto’s. De populariteit van deze wagens heeft ook een keerzijde!

gereedschap

Criminaliteit

Bestelwagens zijn enorm in trek bij criminelen. Na diefstal zijn ze gemakkelijk (in het buitenland) te verkopen of ze worden gestript en de onderdelen worden los verkocht. Daarnaast is de inhoud lucratief voor criminelen. Vaak bevatten bestelauto’s veel dure gereedschappen en andere materialen. Makkelijk te stelen en goed te verhandelen.

Dus zowel de bestelwagen als de inhoud zijn voor criminelen erg interessant!

Preventie

Het is dus van belang om een bestelauto goed te beveiligen. Zowel tegen diefstal als tegen inbraak. Immers kan men zonder een vervoer of zonder materiaal geen werkzaamheden uitvoeren.

Daarom hebben wij 5 tips voor de beveiliging van je bestelauto op een rijtje gezet:

1. Deurslot

Dit slot is speciaal ontworpen voor de zij- en achterdeuren. De standaard sloten bieden weinig weerstand bij een inbraak, in tegenstelling tot deze sloten. Een groot voordeel is dat deze sloten zelf sluitend ingesteld kunnen worden. Wanneer de deur wordt dichtgegooid gaat het slot direct op slot, zo kan dit nooit meer worden vergeten.

2. Alarmsysteem laadruimte

Dit alarmsysteem is eenvoudig te installeren en bij een inbraak zal er direct een luid alarm klinken wat inbrekers verjaagd. Daarnaast krijg je op de telefoon direct een sms en een telefonische oproep. Het alarmsysteem werkt op batterijen, dus bekabelen is niet nodig.

3. Raamroosters

Veel bestelwagens zijn aan de achterzijde voorzien van ramen. Handig voor het zicht, maar zeer inbraakgevoelig. Een goede tik en de inbreker heeft toegang tot de laadruimte. Een stalen rooster voorkomt dit. Een bijkomend voordeel is dat schuivende lading het raam niet kan beschadigen van binnenuit. In dit voorbeeld laten we de raamroosters voor een Volkswagen Transporter zien, maar uiteraard zijn de roosters voor alle bestelwagens verkrijgbaar.

4. Stuurslot

Een zeer simpele en effectieve methode tegen diefstal van voertuigen. Het stuurslot is erg makkelijk in gebruik en wordt vaak na het werk gebruikt, zodat de bestelauto er de volgende ochtend gewoon nog staat.

5. Trekhaakslot

Een trekhaakslot zorgt voor extra beveiliging van de achterdeuren. Dit slot plaats je op de trekhaak en het ‘T-stuk’ voorkomt dat de achterdeuren kunnen worden geopend.

Deze 5 tips voor de beveiliging van je bestelauto zijn relatief goedkoop en zeer effectief. Mogelijk eist de verzekering zelfs dat je één of meerdere beveiligingsmaatregelen treft en ook is het goed mogelijk dat de verzekering korting geeft wanneer je één of meerdere beveiligingsmaatregelen neemt!