
Een verhuizing is altijd een spannende, stressvolle periode. Er zijn honderden dingen waaraan je moet denken. Niet alleen voor wat betreft het nieuwe huis, maar ook bij het oude huis. Na de overdracht van de nieuwe woning volgen er nog een paar stressvolle weken of zelfs maanden. Een verbouwing, de verhuizing van de spullen, klussers over de vloer, tuinmannen aan het werk, etc. Je wordt in deze periode een beetje geleefd, hoe goed je het ook gepland denkt te hebben. Uiteindelijk is alles achter de rug en op een avond plof je lekker op de bank in je nieuwe woning. Het zit erop, je bent gesetteld. Je hoeft nergens meer aan te denken…….. of toch wel?
Veiligheidstips
Om echt lekker, ontspannen op de bank te zitten, is het handig om even aan je veiligheid te denken. Voor de beveiliging van een woning schreven we al veel artikelen, dus we gaan dat niet allemaal herhalen. Maar we hebben wel enkele tips voor je waar je aan moet denken na een verhuizing. Hieronder hebben we de tips voor je op een rijtje gezet. Sommige tips zullen wellicht vanzelfsprekend zijn, maar een extra reminder kan geen kwaad.
Buren
Maak zo snel mogelijk kennis met de buren. Zij wonen er waarschijnlijk al enige tijd en kunnen je veel informatie over de buurt verschaffen, ook over de veiligheid. Je hoeft geen goede vrienden te worden, maar het is handig als de buren wat algemene informatie over jouw gezin heeft. Dan kunnen zij afwijkend gedrag rondom jouw huis eerder opmerken. Geef de buren (hoe aardig zo ook zijn) niet direct een sleutel van jouw huis. Het zijn vreemden en je weet niet hoe betrouwbaar ze zijn.
Sleutels
Waarschijnlijk krijgt de aannemer een sleutel van je, zodat jij niet om zeven uur klaar moet staan in je nieuwe huis om de aannemer binnen te laten. Zodra iedereen klaar is met de werkzaamheden raden wij aan om alle sloten in huis te vervangen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken of je alles sleutels terug hebt gehad en misschien zijn ze wel bijgemaakt?! Daarnaast weet je niet aan wie de vorige bewoner sleutels heeft gegeven. Om alles uit te sluiten is het vervangen van de sloten noodzakelijk. Wanneer je sleutels van de nieuwe sloten uitgeeft aan bijvoorbeeld familie, sla deze gegevens op in een document, zodat je altijd overzicht hebt.
Alarmsysteem
Haal alle opgeslagen codes uit het alarmsysteem en verzin zelf een nieuwe code. Gebruikt de aannemer tijdelijk het alarmsysteem? Geef hem dan een aparte code die je wist, zodra hij klaar is met zijn werkzaamheden. Mogelijk zijn er enkele tags in omloop, wis deze ook in het alarmsysteem, zodat de tags onbruikbaar zijn. De installateur van het alarmsysteem kan je helpen met het verwijderen, wijzigen en invoeren van codes als je er zelf niet uitkomt. Zit er geen alarmsysteem in de woning? Dan raden wij aan er eentje te laten installeren. Met de komst van draadloze systemen zijn de prijzen behoorlijk gezakt en is ook de daadwerkelijk installatie geen dure aangelegenheid meer.
Hek
Wat voor een alarmsysteem geldt, geldt ook voor een automatisch hek. Behalve de personen die jij toestemming geeft, is er niemand die in het bezit hoeft te zijn van een code, tag of afstandbediening van het hek.
Gevelopeningen
Controleer alle gevelopeningen (ramen, deuren, schuifpuien, dakramen). Het is belangrijk dat alle gevelopeningen goed zijn afgesloten en de werking van de sloten moet ook goed zijn. Daarnaast check je direct of er niet een slot gesaboteerd is door iemand die in de woning bezig is geweest. Ook al vertrouw je iedere monteur, installateur, aannemer, etc. toch even checken.
Advies
Advies nodig na je verhuizing om alles qua beveiliging op orde te krijgen? Wij staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier: link