Uitvaartbeveiliging

Het overlijden van een dierbare is een zeer emotionele gebeurtenis. Vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart is er een hoop te regelen. Helaas wordt er in dit stadium ook steeds vaker een beroep gedaan op uitvaartbeveiliging.

Wat is uitvaartbeveiliging?

Uitvaartbeveiliging is het beveiligen van de woning van de overledene en/of de woning van een nabestaande. Een beveiliger zal inclusief een surveillancewagen bij de woning aanwezig zijn gedurende de afgesproken periode. Tijdens deze statische beveiliging zal de beveiliger regelmatig de woning aan de buitenzijde controleren en bij verdachte situaties zal de beveiliger optreden en mogelijk de politie alarmeren bij calamiteiten.

Uitvaartbeveiliging moet vernieling van en inbraak in de woning van de overledene of nabestaande voorkomen.

Inbrekers

Het is bekend dat inbrekers kranten afstruinen naar overlijdensadvertenties. Vaak is het adres van de overledene eenvoudig te achterhalen. Inbrekers weten dan dat het huis van de overledene tot na de uitvaart vermoedelijk leeg zal zijn. Vaak zien we zelfs dat inbrekers tijdens de uitvaart hun slag slaan!

Woorden schieten tekort om dit te omschrijven, maar helaas is dit wel de realiteit. Hoewel we steeds minder rouwadvertenties in kranten zien, is er een stijging van dergelijke berichten op social media. En criminelen bewegen dan net zo makkelijk mee naar online.

Ook nabestaanden worden vaak genoemd in dergelijk advertenties en inbrekers weten dat ook die woningen vermoedelijk verlaten zijn tijdens de uitvaart.

Net als bij andere inbraken is het inbrekers voornamelijk te doen om waardevolle spullen. Sierraden, zilverwaren, horloges, merkartikelen, elektronische aparaten, etc. Het dient altijd de aanbeveling om waardevolle spullen uit de woning van de overledene te halen en ergens anders veilig op te slaan.

Beveiligen

Om te voorkomen dat het huis van een overledene of nabestaande wordt leeggeroofd is een goede beveiliging geen overbodige luxe.

uitvaartbeveiliging tijdens uitvaart.

Dit begint bij de basis:

  • Ramen en deuren dicht en op slot.
  • Bewoonde indruk.
  • Lichten op tijdschakelaar (aanvullend tv simulatie).
  • Buren inlichten.
  • Alarmsysteem inschakelen.

Daarnaast is het mogelijk om uitvaartbeveiliging in te huren. Bijvoorbeeld voor de duur van de uitvaart. Dan is de woning goed beveiligd en hoeven nabestaanden zich daar niet druk om te maken tijdens de begrafenis of crematie. Zo hebben nabestaanden ook geen nare verrassing achteraf, wat zeer onwenselijk is na een emotionele gebeurtenis.

Uitvaartbeveiliging aanvragen.

Wij kunnen jou in contact brengen met betrouwbare aanbieders van uitvaartbeveiliging. Neem hiervoor contact op middels het contactformulier: Contact