Tv simulator

Goede preventiemaatregelen kunnen een inbraak voorkomen. Inbrekers breken het liefste in als ze vermoeden dat er niemand aanwezig is. Daarom is verlichting met tijdsschakelaars altijd een goed idee. Door met verschillende tijdsschakelaars te werken kan de aanwezigheid van personen in een pand gesimuleerd worden. Eén ding ontbreekt dan nog en dat is het herkenbare licht van een tv. In nagenoeg elk huishouden staat de tv ‘s avonds aan. Een huis waarin licht brandt, maar de tv uit is valt op. Het herkenbare knipperende en van kleuren wisselende licht mist, waardoor alsnog duidelijk is dat er niemand thuis is.

Tv simulator

Soms zijn er preventiemiddelen waar wij enthousiast van worden. De tv simulator is zo’n preventiemiddel. Een tv simulator is een klein kastje met LED-lichten. Deze simuleert het licht dat van een tv afkomt.
Het kastje is in te stellen in 3 standen

  • Automatische simulatie tot 4 uur na zonsondergang.
  • Automatische simulatie tot 7 uur na zonsondergang.
  • Constant aan (middels een aparte timer is dan zelf een simulatie te maken).

Van buiten ziet het eruit alsof er daadwerkelijk een tv aanstaat in het pand. De simulator doet dus daadwerkelijk waar het voor bedoeld is.

Nedis tv simulator
Klik op de afbeelding voor de productpagina.

Voordelen ten opzichte van een echte tv.

  • De simulator is handzaam en daardoor makkelijk in elke ruimte te zetten. Bijvoorbeeld om een tv in de slaapkamer te simuleren.
  • De simulator is ten opzichte van een tv veel energiezuiniger.
  • De simulator heeft geheel automatische programma’s.
  • De kosten voor de aanschaf van een simulator zijn laag (november 2020: €15,99).

Wij zijn erg enthousiast over het gebruik van een tv simulator bij afwezigheid. Het apparaat blinkt uit in eenvoud. De kosten zijn laag en de effectiviteit hoog, waardoor het een waardevolle toevoeging kan zijn voor de inbraakpreventie.

De tv simulator is onder andere bij bol.com te bestellen: