Stijging inbraken

Na de uitbraak van het coronavirus was een duidelijke daling van het aantal inbraken te zien. Wij schreven er toen een artikel over. De voornaamste reden was dat veel huizen de gehele dag bewoond waren. De afgekondigde maatregelen van de overheid zorgden hiervoor, mensen werkten thuis en scholen, horeca en sportclubs waren dicht. Echter zien we nu weer een stijging van het aantal inbraken!

Hang en sluitwerk voor huizen
stijging inbraken

Versoepeling maatregelen

De versoepeling van de maatregelen zorgt dat het aantal inbraken weer stijgt. In mei waren er wekelijk 350 meldingen van inbraak en dat aantal is in juni al gestegen tot 450 meldingen per week! Een simpele verklaring voor deze stijging is de versoepeling van de maatregelen. Mensen mogen weer meer op pad en hierdoor zijn woningen weer vaker en langer onbewoond. Ideaal voor inbrekers, zij willen niet gesnapt worden en slaan vooral toe als er niemand thuis is.

Inbraakpreventie

Het is goed mogelijk dat inbrekers juist vaker gaan toeslaan ten opzichte van de periode voor de coronacrisis. Inbrekers hebben immers geen gebruik kunnen maken van de overheidsmaatregelen en kunnen daardoor wel een extra buit gebruiken. Het is dan ook raadzaam om kritisch naar de beveiliging van de woning te kijken. Welke preventie maatregelen kunnen worden aangebracht om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken?

Lees meer over het beveiligen van een woning in onderstaand artikel:

Huis beveiligen
Huis beveiligen

Advies

Wil je advies over de beveiliging van jouw huis? Neem dan contact met ons op: klik hier