Stijging inbraken in schuren

Independer meldt een stijging inbraken in schuren en andere bijgebouwen (kelderboxen en garages). In april 2020 is er ten opzichte van april 2019 een stijging van 24% te zien.

Thuiswerken

Er is duidelijk verband zichtbaar tussen thuiswerken, het stijging van inbraken in bijgebouwen en een daling van inbraken in woningen.

In de maanden maart en april was er een forse daling van het aantal woninginbraken: in maart een daling van 24,4% en in april zelfs een daling van 50,1%. De overheid riep mensen vanaf half maart op een thuis te werken, ivm de uitbraak van het Coronavirus. Het is dan zeer logisch dat het aantal inbraken is gedaald, immers lopen inbrekers veel meer risico om betrapt te worden.

Aan de andere kant is er dus een stijging inbraken in schuren en andere bijgebouwen te zien. Inbrekers lijken hun werkterrein (tijdelijk) te verleggen.

Stijging inbraken in schuren

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie is altijd van belang en daar besteden wij dan ook veel aandacht aan. Voorkomen (van een inbraak) is beter dan genezen. Het kan, gezien de cijfers, geen kwaad om eens kritisch naar de beveiliging van jouw schuur of garage te kijken.

Onderstaand artikel gaat in op de inbraakpreventie:

De cijfers spreken voor zich. Dit neemt niet weg dat dit van tijdelijke aard zal zijn. Wanneer we wel weer naar kantoor kunnen en het sociale leven weer opgestart wordt, zal blijken dat inbrekers het werkterrein weer verleggen naar woningen. Om de simpele reden dat in een woning meer te halen valt. In een schuur treffen ze doorgaans geen sieraden, geld en andere waardevolle spullen aan, in een woning wel.

De beveiliging van de woning blijft dan ook onverminderd belangrijk!