Ring video deurbel

Ring video deurbel 2
Klik op de afbeelding voor de productpagina.

‘Ik had aangebeld, maar je was niet thuis.’

Dit is verleden tijd met de Ring video deurbel 2. Met deze deurbel kan je jouw huis in de gaten terwijl je er zelf niet bent. Maar ook als je wel thuis bent is het goed om te weten wie er aanbelt, voordat je open doet!

Wat is de Ring video deurbel 2?

De Ring video deurbel 2 is een deurbel die na indrukken contact maakt tussen de degene die aanbelt en de bewoner. Dit contact gaat middels video- en spraakverbinding op de telefoon, tablet, of computer. Waar je ook bent, wanneer er wordt aangebeld, kan je op jouw apparaat altijd zien wie er voor de deur staat. Ook wanneer er niet wordt aangebeld en er staat iemand voor de deur wordt er een melding verzonden naar jouw apparaat. Dit werkt via bewegingsdetectie. Zodra de Ring beweging detecteert zal het een verbinding tot stand brengen.

Hoe installeer je de Ring video deurbel 2?

De installatie is een fluitje van een cent.
Je kan de bel aansluiten op de bedrading van je huidige deurbel, hiermee heeft de bel dan constant stroom. Je kan er ook voor kiezen om de bel draadloos te gebruiken. Middels de meegeleverde accu is de bel ongeveer 2 maanden te gebruiken, waarna je de accu weer kan opladen. De draadloze optie geeft je meer vrijheid om de bel op te hangen waar je maar wilt. Voor de montage is alles bijgeleverd, inclusief wiggen, waarmee je de deurbel in een hoek kan ophangen. Zo kan je de bel in de optimale positie ophangen.

Nu download je de Ring app uit de Appstore, Google Play, Windows Store en volg de stappen in de app voor het installeren van een nieuw Ring apparaat. In de app kan je alles instellen. Belangrijk is een goede WIFI verbinding op de plek waar de deurbel komt te hangen. Eventueel kan je gebruik maken van een repeater, zodat jouw deurbel een goed WIFI signaal heeft. In de app kan je ook de kwaliteit van het WIFI signaal zien, evenals de status van de accu.

Wanneer je alles hebt ingesteld is de Ring video deurbel klaar voor gebruik.

De bijgeleverde handleiding is heel erg duidelijk en zal je probleemloos door de gehele installatie begeleiden.

Ring video deurbel 2
Klik op de afbeelding voor de productpagina.

Wat als er iemand aanbelt?

Op het moment dat er wordt aangebeld krijg je een alert op je apparaat. Er komt dan een videoverbinding tot stand. Je kan er dan ook voor kiezen om met degene die aanbelt te praten, alleen te luisteren, of zelfs direct iemand anders te waarschuwen dat er een verdacht persoon aanbelt.

Wanneer je bewegingsdetectie hebt ingesteld krijg je een alert op je apparaat wanneer de deurbel beweging waarneemt in de directe omgeving van de deurbel. Zones en gevoeligheid zijn in te stellen, om het aantal onnodige alerts zoveel mogelijk te beperken.

Specificaties Ring video deurbel 2

  • Voeding middels accu, of bedraad.
  • Verbinding via WIFI.
  • Videoverbinding (HD) live streaming.
  • Bewegingsdetectie in zones instelbaar.
  • 2 jaar garantie (Levenslang op diefstal).
  • App via Appstore, Google Playstore, Windows Store.

Is een abonnement nodig?

Nee, voor de basisfuncties, zoals hierboven beschreven is een abonnement niet noodzakelijk.

Echter als je de videobeelden wilt opslaan dan heb je wel een abonnement nodig. Voor €3 per maand kun je de beelden terugkijken en delen. Bij aanschaf van een Ring deurbel krijg je 30 dagen gratis opslag. In deze periode kan je zelf testen of je dit nuttig vindt.

Ring Chime Pro

Ring Chime Pro deurbelgong en wifi versterker
Klik op de afbeelding voor de productpagina.

De Ring Chime Pro kan een waardevolle toevoeging zijn voor de Ring video deurbel 2. Dit apparaat is een draadloze gong, die in huis zal klinken als er wordt aangebeld. Maar tevens is dit ook een WIFI-signaal versterker. Erg handig wanneer het WIFI signaal bij de deurbel niet sterk genoeg is. Is het WIFI signaal sterk genoeg, maar wil je ook graag de gong in huis horen, dan is de Ring Chime verkrijgbaar (dus zonder WIFI-signaal versterker)

Een Ring video deurbel 2 is een waardevolle toevoeging aan de preventieve beveiligingsmaatregelen van een huis/kantoor.

Ring video deurbel 3

Inmiddels is de opvolger op de markt; de Ring video deurbel 3.

In de basis biedt de 3 uiteraard dezelfde functionaliteiten als de 2. Hieronder hebben wij de verschillen opgesomd, zodat jij zelf een goede keuze kunt maken tussen de Ring video deurbel 2 en 3.

  • De 3 ondersteunt WIFI over de 5 GHz-band. De verbinding over deze band is sneller en stabieler als de tot nu toe gebruikelijke 2,4 GHz-band.
  • Het bereik voor de bewegingsdetectie is een stuk groter. De minimumafstand die in te stellen is, bedraagt nu 1,5m. Daardoor is de deurbel nu ook te gebruiken wanneer je geen voortuin hebt. Met de 2 zorgt elke voorbijganger voor een melding. Bij de 3 zal dit vanwege de korte minimum afstand een heel stuk minder zijn.
  • Bij de 3 kan je privacy zones instellen. Zodoende kan je een deel van het beeld uitsluiten van opnamen, handig voor de privacy.
  • De bouwkwaliteit is bij de 3 verbeterd, maar dat wil niet zeker niet zeggen dat de kwaliteit van de 2 slecht is.

De Ring video deurbel 3 kan je bij Bol.com bestellen: