Minder inbraken in 2020

Minder inbraken in 2020, eindelijk eens een positief bericht omtrent met jaar 2020. Al eerder meldden we dat er een daling van het aantal inbraken was en nu blijkt dat er gedurende het gehele jaar een stuk minder is ingebroken ten opzichte van 2019.

Daling inbraken

Interpolis heeft de cijfers van de politie geanalyseerd en komt dan tot een daling van 22% ten opzichte van 2019.

De daling van het aantal inbraken is vooral een gevolg van de coronamaatregelen. Doordat we massaal thuiswerken, hebben inbrekers geen gelegenheid om ongezien hun slag te slaan. Niet voor niets zien we een verschuiving van inbraken in woningen naar inbraken in schuurtjes. En daarnaast is ook de online criminaliteit toegenomen.

Voor 2021 wordt een verdere daling van het aantal inbraken verwacht. Zeker wanneer we in 2021 nog te maken hebben met de coronamaatregelen en daardoor zoveel mogelijk thuis moeten werken. En gezien de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus lijkt het daar wel op. Het aantal besmettingen per dag is nog steeds erg hoog. Het vaccinatieprogramma zal in de tweede week van januari 2021 starten en voordat we daarvan de effecten gaan merken zal een aanzienlijk deel van de bevolking gevaccineerd moeten zijn, wat enkele maanden in beslag zal nemen.

Inbraakpreventie

De daling van het aantal inbraken is een positief bericht. Maar dat betekent ook dat er nog steeds dagelijks tientallen inbraken plaatsvinden in Nederland. Dus inbraakpreventie blijft belangrijk. Op secutips vind je hier veel informatie over! Met goede inbraakpreventie is de kans groot dat een inbreker jouw huis overslaat en voor een huis gaat dat niet of minder goed is beveiligd.

De jaarwisseling staat voor de deur en op 31 december is de kans op een inbraak 3x zo groot dan op een andere dag. Oppassen dus, ook als je even een uurtje naar de buren gaat. Dan blijft ook oud en nieuw een leuk feestje, ondanks de coronamaatregelen. Hieronder hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips gelden natuurlijk niet alleen tijdens de jaarwisseling.

Minder inbraken in 2020, inbraakpreventie tijdens oud en nieuw

Fijne jaarwisseling!