Kerstversiering

December is een echte feestmaand. Hoewel Sinterklaas de feestmaand aftrap met zijn komst, zien we de gehele maand december voornamelijk kerstversiering. En soms duiken de kersttaferelen eind november al op.

De kerstversiering staat voor gezelligheid en warmte. Slingers, kerstverlichting, kerstkrans, de kerstboom, etc. Het kan niet op en we gaan steeds uitbundiger doen, een beetje Amerika achterna. Wat je daar ook van vindt, het zorgt wel voor de echte kerstsfeer in huis.

kerstversiering

Kerstversiering en het alarmsysteem

Kerstversiering zorgt niet alleen voor licht en gezelligheid tijdens de donkere dagen, maar het kan ook nog wel eens voor problemen zorgen. En dan doelen we op problemen in combinatie met het alarmsysteem. Lichte versiering kan bewegen door tocht of opstijgende warme lucht van de kachel. Hierdoor kan het alarm geactiveerd worden. Dit zien we elk jaar weer terug bij mensen thuis, maar ook op scholen (die zijn dol op versieren) en bedrijven. Kijk dus goed wat je waar ophangt.

Daarnaast worden de bewegingsmelders nogal eens gebruikt om versiering aan op te hangen. Hierdoor kan de positie van de sensor verschuiven, de anti-masking geactiveerd worden of zelfs een sabotage melding veroorzaken. Ja, ook beveiligingscamera’s moeten er wel eens aan geloven. Een maretak blokkeert het beeld of de camera krijgt een zwieper, waardoor deze niet meer goed afgesteld staat.

Hou rekening met de beveiliging

Klinkt simpel, maar wordt in de praktijk vaak vergeten: Hou rekening met de beveiliging.

Vraag je telkens af of de kerstversiering de werking van het alarmsysteem negatief kan beïnvloeden. Er zijn namelijk mogelijkheden genoeg om wel kerstversiering op te hangen met een alarmsysteem. Gebruik alleen de sensoren niet als ophangpunten en zorg dat de versiering geen valse alarmen veroorzaken. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook voor onnodige kosten zorgen als de beveiliging moet uitrukken.

Heb je kerstversiering hangen en krijg je een inbraakmelding die vals blijkt te zijn. Check dan of de kerstversiering de oorzaak kan zijn en pas dit aan, indien nodig. Zo voorkom je herhaling en kan je verder rustig genieten van de feestdagen.

Fijne kerst!