Hoe maak je jouw huis aantrekkelijk voor inbrekers?

We schrijven altijd maar over beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat je het slachtoffer van een crimineel wordt. Zo ook in het geval van inbraken. Op deze website lees je veel over inbraakpreventie en dat is niet zo gek, want een inbraak is een High Impact Crime. Dat wil zeggen dat een inbraak een grote impact heeft op de slachtoffers en de directe imgeving van het slachtoffer. In dit geval draaien we het eens om en geven we jou tips om het inbrekers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Want je wilt natuurlijk geen schade na een inbraak ­čśë Dus; Hoe maak je jouw huis aantrekkelijk voor inbrekers?

beveiliging huis

Hoe maak je jouw huis aantrekkelijk voor inbrekers? 10 tips

  1. Laat altijd een deur of ramen openstaan. Zo kan de inbreker gewoon naar binnen sluipen en hoeft hij niet iets te verbreken.
  2. Doe de deur niet op slot. Hierdoor kan de inbreker makkelijk binnenkomen door te ‘flipperen’.
  3. Vermijd contact met de buren (en stel ze dus ook niet op de hoogte van een eventuele vakantie). Zo kunnen ze een inbreker niet als een onbekend persoon identificeren en kan de inbreker onbezorgd in en rondom het huis bewegen.
  4. Zorg dat er rondom de woning voldoende beschutting is. Hierdoor kan de inbreker ongezien aan het werk.
  5. Schakel binnen- en buitenverlichting uit. Alles om de inbreker NIET in het licht te zetten en daarnaast bespaar je ook nog eens op de stroomkosten.
  6. Een alarmsysteem gebruiken we natuurlijk niet. We willen niet dat een inbreker schrikt en we willen ook de buren niet wekken.
  7. Laat de post niet weghalen tijdens een vakantie. De inbreker ziet dan aan de volle brievenbus dat hij veilig aan de slag kan en misschien is hij zo vriendelijk om tijdens de inbraak de post in huis te leggen.
  8. De waardevolle spullen leggen we in de sokkenla. Dan hoeft de inbreker niet te zoeken.
  9. Heb je een kluis? Niet verankeren, zodat deze makkelijk mee te nemen is. Zorg wel voor een kleine, goedkope kluis. Deze zijn niet zwaar en makkelijk open te breken.
  10. Post veel op social media voorafgaand aan en tijdens je vakantie. Uiteraard zorg je voor een openbaar profiel, zodat alle inbrekers mee kunnen kijken tijdens jouw dagelijkse updates vanaf je vakantieadres. Vergeet niet de duur van je vakantie te melden en zeker ook niet de plek waar je bent. Voor de inbreker is het een geruststellend gevoel als hij weet dat je op een tropisch eiland zit en niet in een vakantiehuisje om de hoek.

BONUStip: Leg een huissleutel onder de deurmat.

Preventie

Wil je toch liever een inbraak voorkomen? Op deze website vind je veel informatie over inbraakpreventie en je kan ook altijd contact met ons opnemen voor advies: Contact