European Focus Day tegen woninginbraak

Vandaag, 21 oktober 2020, is het European Focus Day. Dit jaar staat deze dag in het teken van preventie tegen woninginbraken. In veel landen binnen Europa besteden (lokale) overheden hier aandacht aan.

Dat is niet voor niets, want een woninginbraak heeft een grote impact op de bewoners. Daarnaast zorgt een inbraak voor een onveilig gevoel in de wijk.

Inbreker bij woning, bedrijf

Een woning moet een veilige plek zijn voor de bewoners. Bij een inbraak komt een (vaak) onbekend persoon binnen door iets te verbreken, doorzoekt al je spullen en gaat er met een deel van je spullen vandoor. Geen prettig idee. En daarom staat deze European Focus Day in het kader van preventie tegen woninginbraken.

Preventie

Preventie is het sleutelwoord bij het voorkomen van woninginbraken. Door actief maatregelen te nemen ontmoedig je inbrekers in te breken in jouw huis. En wanneer de hele wijk dat doet, zal de inbreker de wijk links laten liggen. Het is dan te risicovol voor de inbreker om toch een poging te wagen.

Verschillende gemeenten organiseren (vaak samen met de lokale politie) activiteiten omtrent de preventie tegen woninginbraken. Hier kan je zien welke activiteiten er worden georganiseerd. Zo zijn er activiteiten in Heerlen, Heerenveen, Wassenaar, Urk, etc.

Op Secutips tref je veel verschillende artikelen aan waarin we ingaan op preventieve maatregelen tegen woninginbraken. Klik hier!

Ambassadeur Aanpak Woninginbraken

Vandaag (21 oktober 2020) zal tevens de nieuwe ambassadeur Aanpak Woninginbraken bekend worden gemaakt. Wie gaat Burgemeester Aptroot (Zoetermeer) opvolgen?

Advies

Preventie begint bij goed advies. Onze beveiligingsexperts kunnen je helpen met de beveiliging van jouw huis. Tijdens een bezoek neemt onze beveiligingsexpert samen met jou door welke verbeterpunten er zijn op het gebied van inbraakbeveiliging, maar ook welke preventieve maatregelen al aanwezig zijn. Zo krijg je een goed beeld van de algehele beveiliging van jouw huis.

Uiteraard krijg je een extra aantrekkelijk aanbod wanneer je vandaag (vrijblijvend) contact opneemt!
Meer over onze dienstverlening en contact: Klik hier!