EHBO thuis

De meeste ongelukken gebeuren in en rondom huis. In je vinger snijden tijdens het koken, uitglijden in de badkamer, van de trap vallen. Vermoedelijk herken je deze voorbeelden maar al te goed. De meeste ongelukken lopen goed af. Een blauwe plek en een gedeukte ego zijn de enige schade. Maar een ongeluk kan ook heftigere gevolgen hebben, waarbij actie noodzakelijk is om erger te voorkomen. In dat geval zal EHBO thuis toegepast moeten worden.

Thuiswerken

Sinds de uitbraak van het Coronavirus werken we massaal thuis. En vermoedelijk zal het aantal thuiswerkers ook na de Coronacrisis onverminderd hoog blijven. Immer brengt thuiswerken ook veel voordelen met zich mee. In een bedrijf is er een Bedrijfshulpverlening (BHV) ingericht. Thuis is deze BHV er niet en zal je het zelf moeten doen.

EHBO thuis hulpmiddelen

Om eerste hulp toe te passen thuis (bij jezelf of een gezinslid) zal je goed materiaal in huis moeten hebben, zodat je de hulp effectief en op een juiste manier kan geven. Ook is de kans op verergeren van letsel door gebruik van ondeugdelijk materiaal uitgesloten.

Met een goede EHBO koffer en blusmiddelen kan je adequaat eerste hulp verlenen. Er is geen verplichting met betrekking tot de inhoud van de EHBO koffer en welk blusmiddel je in huis MOET hebben. Sterker nog, er is geen wetgeving die je verplicht EHBO middelen in huis te hebben.
Dit neemt niet weg dat het eigenlijk onverantwoord is om geen EHBO spullen in huis te hebben.

Advies EHBO thuis:

Zoals gezegd adviseren wij voor thuis een goede EHBO koffer en blusmiddelen:

EHBO thuis koffer
Klik op de afbeelding voor de productpagina.
Schuimblusser EHBO thuis
Klik op de afbeelding voor de productpagina.

Hiermee kan je in en rondom huis goede eerste hulp verlenen. Bij anderen, maar ook bij jezelf!
Een EHBO koffer en brandblusser aanschaffen is nooit weggegooid geld, maar een investering in de veiligheid van jou en je omgeving!