Lockdown

Sinds 15 december 2020 is de volgende lockdown een feit. Aan het begin van deze pandemie hadden we in Nederland al te maken met een (intelligente) lockdown en helaas is het noodzakelijk om het land nu wederom in een lockdown te doen. Alles om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lockdown en veiligheid

Voor ondernemers heeft deze lockdown ook qua veiligheid consequenties. Ondernemers die plotseling de deuren moesten sluiten hebben mogelijk nog veel voorraad in de zaak staan. Er zijn veel bedrijven waar de komende periode niemand aanwezig zal zijn. En inbrekers verleggen mogelijk hun werkterrein van woningen naar bedrijven. In woningen is nu waarschijnlijk altijd iemand aanwezig, wat voor een inbreker een groot risico is.

Ondernemers zijn er dus bij gebaat de beveiliging extra aandacht te geven. En dat betekent niet direct duizenden euro’s investeren in een super geavanceerd alarmsysteem. Maar het begint bij de basis:

  • Ramen en deuren dicht EN op slot.
  • Alarmsysteem aan.
  • Zo min mogelijk waardevolle goederen in het zicht.
  • Laat het bedrijf er bemand uitzien vanaf de buitenkant.
  • Post niet op social media over dat het bedrijf geheel gesloten is.
  • Ga regelmatig langs om te kijken of alles in orde in.
  • Laat post doorsturen naar een andere adres of ga elke dag de post ophalen.
  • Zorg voor goede verlichting om het pand.
  • Maak afspraken met de buren en winkeliersvereniging over preventie (bijvoorbeeld om de dag een andere ondernemer die een preventieronde loopt).
verlaten winkelstraat tijdens lockdown

Geen grote uitgaven

Voor bovenstaande preventiemiddelen zijn geen of geen grote uitgaven nodig. Want daar zitten niet veel ondernemers op te wachten midden in een lockdown. Inbraakpreventie hoeft niet duur te zijn, maar het is wel belangrijk om hier aandacht aan te blijven besteden, zeker nu tijdens de lockdown. Geen ondernemer zit te wachten op een inbraak, waarbij veel schade is en veel inventaris wordt gestolen.

Toch kan het nuttig zijn om wel te investeren in de beveiliging. Bijvoorbeeld de aanschaf van goede verlichting rondom of een alarmsysteem. Nu is er tijd voor om dit te regelen en als er een toereikend budget is, is dit de ideale tijd om goed beveiligd het komende jaar in te gaan. Een toereikend budget is een heel rekbaar begrip, 2 schriklichten aan de gevel kost slechts enkele tientjes.

Somfy One

Advies

Onze beveiligingsexperts staan ook in deze tijd klaar om jouw van het juiste advies te voorzien: klik hier.