Het nut van beveiligers

Vaak zie je bij grote bedrijven beveiligers. Achter de receptie, of lopend door het pand. Maar wat is het nut van beveiligers?

Werkzaamheden beveiligers

Beveiligers in een bedrijf waarborgen de veiligheid voor de personen en goederen binnen dat bedrijf. Naast de bouwkundige (bijvoorbeeld hekken) en elektronische beveiligingsmaatregelen (bijvoorbeeld camera’s).

Beveiligers kunnen binnen een bedrijf verschillende taken hebben en vaak hebben zij meerdere taken tegelijk.

  • Toegangscontrole.
  • Receptiedienst.
  • Controle in-/uitgaande goederen.
  • Surveillance binnen en/of rondom het pand.
  • Signaleren en actie ondernemen op gebeurtenissen die de veiligheid in het geding kunnen brengen.
  • Rapporteren.
  • Brand- en sluitenronden.
  • BHV (bedrijfs hulpverlening)

Beveiligers als visitekaartje

Wanneer iemand het bedrijf bezoekt is het eerste contact in dat bedrijf vaak met de beveiliger. Daarom is het belangrijk dat de beveiliger niet alleen zijn taken goed uitvoert, maar ook als visitekaartje van het bedrijf fungeert. Een net uniform, communicatief vaardig en klantgericht. Wanneer de beveiliger aan deze voorwaarden voldoet zal de bezoeker direct een eerste goede indruk hebben van het bedrijf.

receptie beveiliging

De meeste bedrijven huren beveiligers is bij een beveiligingsbedrijf. Om bovenstaande redenen is het goed om duidelijke afspraken met het beveiligingsbedrijf te maken met betrekking tot het soort beveiligers dat het bedrijf wilt inhuren. Het is ook verstandig om een vaste ploeg beveiligers te verzoeken. Hierdoor zullen de beveiligers het personeel van het bedrijf, alsmede het pand goed leren kennen en weten zij welke werkzaamheden er op welke manier moeten worden uitgevoerd.

Zijn beveiligers wel nodig?

Beveiliging kost geld en levert op het eerste gezicht niets op. Daarom wordt in economisch slechte tijden vaak het eerst op de beveiliging bezuinigd. Maar goede beveiliging en dus goede beveiligers zijn het geld zeker waard.

Als bedrijf heb je de verantwoordelijkheid over het pand en nog belangrijker; over de mensen die daar aanwezig zijn. Medewerkers en bezoekers. De medewerkers hebben allemaal hun eigen werkzaamheden en zijn totaal niet bezig met de beveiliging. Beveiligers zijn opgeleid om de beveiligingstaken uit te voeren. Deze taken zijn erop gericht de kans op verstoring van de bedrijfsprocessen tot het minimum te beperken. En indien er een verstoring is, deze zo snel mogelijk te verhelpen.

Beveiligers buiten kantoortijden

Sommige bedrijven hebben beveiligers die buiten kantoortijden werkzaamheden verrichten. Bijvoorbeeld brand- en sluitronden, of surveillance. Hiermee neemt het bedrijf de verantwoordelijkheid dat er na sluitingstijd niemand meer in het pand is en alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Tijdens de surveillance(s) letten de beveiligers op afwijkende zaken aan en rondom het pand. Bijvoorbeeld een (poging) inbraak of vandalisme kan op die manier snel worden ontdekt, of zelfs voorkomen.

beveiliging logo