De 10 best gelezen artikelen van 2020

Maandelijks publiceren wij een overzicht van de best gelezen artikelen van de maand daarvoor. Vaak geven de best gelezen artikelen een afspiegeling van recente gebeurtenissen. Zo zien we bij een stijging van inbraken in schuren dat ons artikel daarover ook vaker wordt gelezen. De jaarwisseling is een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar.

2020

In 2020 zien we veel trends die te maken hebben met de uitbraak van het coronavirus. Zo zien we bijvoorbeeld dat het artikel over wielrennen veel is gelezen, zeker tijdens de eerste lockdown. Een ander voorbeeld is het artikel over een inbraak als je thuis bent. Dit artikel staat dit jaar op de 2e plek en niet geheel verrassend aangezien de meeste mensen thuiswerken.

Hieronder de 10 best gelezen artikelen van 2020:

Top 10 van 2020

1. Wat doe je als er ‘s avonds wordt aangebeld? Het afgelopen jaar waren we veel thuis en we bestelden massaal de boodschappen, eten en andere producten. Daardoor werd er veel aangebeld en wat doe je dan? Met name tijdens de avonduren, als het donker is.

Er wordt ’s avonds aangebeld

2. Een inbraak als je thuis bent. In het afgelopen jaar was deze kans een stuk groter. En wat doe je dan en wat doe je juist niet?

Inbraak als je thuis bent

3. Opladen via USB doen we allemaal. Zeker onze telefoons laden we via USB kabels op. De openbare USB poorten zijn een behoorlijk veiligheidsrisico, want het is erg gemakkelijk om data te stelen met alle gevolgen van dien.

Opladen via USB

4. Blaffende honden bijten niet. Is dat zo?

Blaffende honden bijten niet.

5. Boten beveiligen tegen diefstal. In 2020 waren de sloepen niet aan te slepen. We konden niet op vakantie, dus kochten we een boot en maakten de rivieren onveilig. De populariteit maakt boten ook in trek bij criminelen.

Boot beveiligen tegen diefstal

6. Onderweg op de racefiets. Net als sloepen waren ook de (race)fietsen niet aan te slepen. Enkele maanden wachttijd voor een fiets was in de zomer van 2020 de norm.

Onderweg op de racefiets

7. Valse alarmen zijn vervelend en leiden tot onnodige kosten voor de alarmopvolging. Veel valse alarmen zijn gemakkelijk te voorkomen.

Onnodige alarmen voorkomen

8. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten beveiligingsmaatregelen.

Beveiligingsmaatregelen

9. Vooral eigenaren van een Toyota Prius hadden ermee te maken. Diefstal van de katalysator van de auto. Een diefstal die binnen enkele minuten gepleegd is en een schadepost voor de eigenaar van rond de €1000.

Diefstal katalysator

10. De tuin wordt vaak overgeslagen als het gaat om de beveiliging. Terwijl de tuin juist veel mogelijkheden biedt aan inbrekers. Daarom is het goed om de tuin zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.

Is jouw tuin uitnodigend voor inbrekers?